Wie is Milou?

Yoga maakt het leven niet beter, het maakt me beter in leven. 

Lid van de slash generatie? Guilty! 5 jaar lang was ik hoofdredacteur bij Women’s Health, brak ik in de avonduren de tent af als DJ Oh My Lou en oh ja, werd ik ook nog moeder van mijn fantastische zoon Khaya. Yoga was de enige constante factor in mijn leven. En gelukkig maar. Want een drukke agenda en yoga zijn als yin en yang, de ideale tegenhangers. Heb ik een off-day? Ik spring op de mat! Hijgt er een deadline in mijn nek? Mediteren op de wc it is!

Ik geloof dat iedereen baat kan hebben bij een evenwichtiger leven en ik heb de drang ontwikkeld om ‘the gift of yoga’ door te geven en zo de balans in het leven in ere te houden of juist te herstellen. Hopelijk zul je net als ik ervaren dat yoga het leven niet beter maakt, maar je beter maakt in leven.

Geinige feitjes

0
Yogalessen gegeven
Workshops gegeven
0
Yogaopleidingen gevolgd

Yoga achtergrond

In 2014 volgde ik mijn eerste Vinyasa teacher training (yoga opleiding). Vooral met het idee om meer te leren over yoga en mijn eigen yoga practice te verbeteren. Dat pakte even anders uit. Lesgeven bleek een verplicht onderdeel van deze opleiding, dat smaakte naar meer en gaf ik al snel naast mijn fulltime baan en DJ-gigs, yogalessen bij sportscholen en bedrijven. I was hooked. In 2018 besloot ik nog twee yoga opleidingen te volgen bij Marcel en Anat van de (the) Fat Yogi’s en in 2021 volgde een online opleiding van Paul Grilley én een verdieping in zwangerschapsyoga. En trust me: uitgeleerd ben ik nooit!

Hoe 'Yoga met Milou' is begonnen

En toen was het zover! In 2019 zag mijn YouTube kanaal ‘Yoga met Milou’ het licht. De drang om video’s op te nemen kwam voort uit schuldgevoel. Een goede vriend was ernstig ziek en kon mijn yogalessen niet meer live volgen. Hij vroeg me om video’s van mijn practice op te nemen zodat hij vanuit het ziekenhuis kon oefenen. Ik vond het te spannend en negeerde zijn vraag. Inmiddels is hij gestorven en ik baal nog steeds dat ik dit toen niet voor hem heb gedaan. Mijn vriend kan ik nooit meer helpen, maar andere mensen gelukkig wel! Inmiddels staat de teller op 1.6 miljoen views en hoop ik dat hij trots is op het feit dat hij de aanstichter is van dit mooie avontuur!

Niet het perfecte (yoga)plaatje

Hartstikke leuk als je op je hoofd kunt staan of je benen in je nek kunt leggen. Het is een fantastische party trick! Wat ik als yogadocent nóg interessanter vind, is hoe ik yoga functioneel kan inzetten. Dit betekent dat ik je leer hoe jij door middel van yoga je lijf beter kunt gebruiken, je hoofd je eindelijk wat rust geeft en je er achter komt wie je écht bent. Want dat is voor mij waar yoga om gaat: Dichter bij jezelf komen en je thuis voelen in je eigen lichaam.

DISCLAIMER: het kunnen van de yogapose op de foto hier rechts is niet gegarandeerd en misschien niet eens wenselijk 😉